Hippodroom Waregem – Hybride applicatie

Het idee bestond al langer op de hippodroom van Waregem om een applicatie te ontwikkelen en ik besloot om er voor de start van het drafseizoen werk van te maken. Op het moment van dit schrijven (mei 2015) is de hippodroom van Waregem de enigste hippodroom in België met een applicatie.

2015-04-27 21.07.40 2015-04-27 21.07.46

Met de app is het mogelijk om de resultaten van de gelopen rennen te bekijken. Deze uitslagen tonen alle gegevens van de deelnemers. Op de tv-schermen op de hippodroom wordt enkel een beperkt aantal gegevens getoond van de eerste zes paarden.
De gebruikers van de applicatie worden met behulp van een pushnotificatie op de hoogte gebracht van de resultaten van de gelopen ren op het moment dat de uitslag door de officiële instanties goedgekeurd en bevestigd is. Er worden ook notificaties uitgezonden als de gegevens van de gelopen ren beschikbaar zijn.

2015-04-27 21.09.06 2015-04-27 21.08.26

Naast de uitslagen van de rennen is ook de meest recente rangschikking van het “Paard van Waregem”, het regelmatigheidscriterium terug te vinden. Ook hiervan krijgen de gebruikers een notificatie als de rangschikking aangepast is.

Om bandbreedte te sparen worden alle gegevens lokaal opgeslagen op het toestel. Op deze manier kunnen de gegevens ook bekeken worden als er geen internetverbinding beschikbaar is.

Alle gegevens worden in de cloud opgeslagen in een achterliggende database. Via de beheersmodule die gebruikt wordt door de bestemde medewerkers van de hippodroom kan data toegevoegd, aangepast en verwijderd worden.
Deze beheersmodule zal in een latere blogpost beschreven worden.

De applicatie is een hybride applicatie die gebouwd is met behulp van het Ionic Framework (site) en de daaraan gekoppelde Javascript framework AngularJS (site).
Het grote voordeel van een hybrid app is dat de code maar één keer geschreven dient te worden en via Phonegap/Cordova wordt deze code (HTML5/CSS/JS) omgezet naar een applicatie voor iOS en Android. Dit zijn logischerwijs de ondersteunende platformen van de applicatie.

app-store-en@2x play-store-download

One thought to “Hippodroom Waregem – Hybride applicatie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.