Hippodroom Waregem – Beheermodule

Deze blogpost gaat over de beheersmodule die gebruikt wordt om de gegevens van de applicatie van de hippodroom van Waregem aan te passen (blogpost over de app).
Mocht alles manueel gedaan moeten worden, dan zou dit een onmogelijk werk zijn en teveel tijd in beslag nemen om een up-to-date app te hebben.

In de beheermodule is het mogelijk om de gegevens van de koersdagen/rennen/detail van rennen/paard van Waregem toe te voegen, wijzigen en verwijderen. De beheermodule is een webapplicatie gemaakt met behulp van het Ionic Framework omdat de code van de applicatie hergebruikt kon worden in de beheermodule.

1

Opmerking: de layout van beheermodule is niet zo intuïtief en mooi. Dit komt omdat er minder tijd in het design gestoken is omdat dit enkel voor intern gebruik is.

Koersdagen

De webapplicatie start op met een overzicht van alle koersdagen die beschikbaar zijn in de applicatie met de bijhorende gegevens (ID – datum – gelopen rennen – totaal aantal rennen – zichtbaarheid). Met behulp van de knop “Aanpassen” kunnen de belangrijkste gegevens van de gekozen koersdag aangepast worden in een modal.

2

Voor het verwijderen van een koersdag wordt altijd bevestiging gevraagd van de gebruiker om eventuele onbewuste fouten te vermijden.

3

Natuurlijk kan er ook een koersdag toegevoegd worden.

4

Rennen

Als er op een koersdag geklikt is, wordt een lijst van alle rennen die geassocieerd zijn met de gekozen koersdag getoond. Ook hier wordt alle informatie getoond over de ren zoals de afstand, het uur, de sponsor…

5

Net zoals bij de koersdagen kunnen rennen ook toegevoegd, aangepast en verwijderd worden. Bij het aanpassen van een ren worden logischerwijs de gegevens al ingevuld.

6

Detail van rennen

Hetzelfde principe geldt bij de detail van ren voor het wijzigen en verwijderen, maar het toevoegen gebeurd op een andere manier.

7

Het is mogelijk om de startlijst en finishlijst (beide .csv) in te lezen zodat deze automatisch in het systeem komen.
Het zou een enorm werk zijn mocht iemand alle gegevens van alle paarden voor alle rennen manueel moeten ingeven. De kans op fouten is dan enorm en er zouden uren tijd verloren gaan. Als de ren net gedaan is, moeten de gegevens zo snel mogelijk beschikbaar zijn voor de gebruikers. De input van de gegevens (totale tijd, kilometertijd, eindplaats en snelheid) moet ook automatisch gebeuren zodat dit heel vlot kan gaan.

Startlijst
Finishlijst

Door middel van een alert kan de beheerder controleren op fouten die zich eventueel kunnen voordoen.

Paard van Waregem

Het invoeren van de gegevens van het Paard van Waregem gebeurt op een identieke manier zoals de vorige gegevens. Er zijn altijd 3 paarden die getoond worden dus is er geen nood aan een knop om te verwijderen. Het aanpassen van de naam en het aantal punten is voldoende.

Deze beheermodule vergemakkelijkt het proces om de gegevens in het systeem en beschikbaar in de app te krijgen. Door het inlezen is het een heel effectieve en efficiënte tool om de resultaten snel de wereld in te sturen.

Na de tool 12 koersdagen gebruikt te hebben heeft het al een plaats in de workflow gevonden. Na de officialisering van de resultaten door de commissarissen worden deze toegevoegd aan de app en een pushnotificatie wordt verzonden. Dit allemaal gebeurd nog voordat de resultaten worden medegedeeld aan de bezoekers van de hippodroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.